Driving Digital Transformation: A Conversation with Sava Vladov, Leading Business Development at DSS

14 август 2023 / 5 мин. последно прочетено

Бъдещето на ИТ сектора, Автоматизация и Дигитална Трансформация: Разговор със Сава Владов, ръководител "Бизнес развитие" в DSS

null

Добре дошъл, Сава! Развълнувани сме, че се присъединяваш към екипа на DSS като мениджър Бизнес развитие. Моля, разкажи ни за твоята биография и опит в областта на иновациите и дигиталната трансформация.

Благодаря ви за топлото посрещане! Радвам се, че ще бъда част от семейството на DSS. Професионалният ми път обхваща няколко сектора - Финансови услуги (Банки и Застрахователни компании), Телекомуникации и Комунални услуги. През годините съм заемал висши търговски длъжности в гиганти в индустрията като Microsoft, Oracle, SAP и Adastra. Този опит ми даде възможност да опозная най-различни технологични аспекти - от анализа на данни и облачните технологии до изкуствения интелект и машинното обучение. За мен е чест да споделя всичко научено с DSS.

DSS има убедителна мисия. Можете ли да дадете повече подробности за това как мисията на компанията влияе върху подхода към клиентите ѝ?

Разбира се! В DSS се водим от визията на нашите клиенти. Помагаме им като улесняваме постигането на поставените цели за автоматизация и дигитална трансформация и предоставяме експертно познаване и ефективно прилагане на технологиите. Екипът ни от отдадени професионалисти насочва клиентите ни към успеха и гарантира, че технологиите, които внедряваме, безпроблемно съответстват на техните индивидуални цели. В рамките само на седмица може да създадете свой специализиран екип с висококвалифицирани технически специалисти от Източна Европа и да започнете изграждането на първокласен продукт с персонализирани услуги за разработка на софтуер, обхващащи целия цикъл на проекта.

Ясно е, че DSS се фокусира върху технологично ориентиран растеж. Можете ли да опишете настоящата посока на развитие на компанията и областите, в които тя усъвършенства компетенциите си?

В DSS сме се посветили на разширяването на опита си в различни технологични сфери. Стратегически развиваме уменията си в софтуерното инженерство, ServiceNow консултирането, UX/UI дизайна, облачните и DevOps решения, както и изкуствения интелект и машинното обучение. Именно към тези области спадат изискванията на нашите клиенти, което им помага в дългосрочен план да печелят конкурентно предимство в своите индустрии.

Досегашните ви успехи са впечатляващи. Бихте ли споделили няколко примера за проекти, по които DSS е работила, и за ползите, произлизащи за клиентите ѝ?

Изпълнили сме повече от 200 проекта с фокус върху анализ, разработване и автоматизиране на дигитални процеси. Нашият основен приоритет е да предоставяме на клиентите си максимална стойност и ползи при всяко задание. Например работихме по съвместен проект, включващ UI/UX дизайн, управление на проекта и уеб разработка за множество специфични за банките продукти като уеб базирани приложения и регистри, които автоматизират вътрешни и външни бизнес процеси. Освен това нашите консултантски услуги по ServiceNow оптимизираха процеси в области като ИТ операции, човешки ресурси и обслужване на клиенти за глобално петролно и газово предприятие. Използвайки гъвкавостта на облачната платформа ServiceNow, осигуряваме надеждна и бърза автоматизация на процесите.

ServiceNow консултирането е силна страна на DSS. С какво се отличавате в тази област и как използвате платформата на ServiceNow в полза на своите клиенти?

В DSS прилагаме задълбочен подход към ServiceNow консултирането и внедряването, което ни прави експерти в тази област. Подкрепяме клиентите си през целия цикъл на проекта - от анализа на техните нужди и проектирането на решения до тестването, пускането в експлоатация и поддръжката. Нашата практика винаги е съобразена с определените SLA параметри, което гарантира, че изпълняваме обещанията си. Способността ни да използваме гъвкавостта, надеждността и сигурността на ServiceNow платформата е това, което ни отличава. Сякаш редиш тухлички Lego - можеш лесно да интегрираш нови процеси в съществуващите механизми и така да подобриш тяхната функционалност.

Как DSS гарантира, че уеб системите и приложенията, които доставя, наистина отговарят на специфичните бизнес казуси на клиентите?

Отличен въпрос. В основата на нашия подход е щателен процес по анализ и дизайн, който се фокусира върху удовлетворяването на специфичните бизнес нужди на клиента. Отделяме достатъчно време, за да вникнем в техните проблеми, което ни позволява да разработваме уеб системи и приложения, точно съобразени с изискванията. Обръщаме специално внимание на удобството за потребителите, като изготвяме интуитивни и визуално привлекателни дигитални интерфейси и изживяване, в съответствие със съгласуваните нужди и очаквания. Нашата цел не е просто да решаваме проблеми, а да създаваме решения, които наистина да резонират с нашите клиенти. И не спираме, докато не се случи!

Облачните и DevOps решения са от решаващо значение в днешната динамична бизнес среда. Как подхожда DSS към изграждането, внедряването и управлението на приложения и инфраструктури в облачни среди?

Прилагаме гъвкав, автоматизиран и колаборативен подход към облачните и DevOps решенията. Прилагаме внедряване без прекъсване и различни форми на автоматично тестване, като по този начин улесняваме и ускоряваме работните процеси на клиентите си. Това им позволява бързо да се адаптират и да се развиват в съответствие с изискванията на пазара. Например, DSS разработи автоматизиран “Continuous Integration/ Continuous Deployment Pipeline” (CI/CD), който осигурява рационализиран процес за изграждане, тестване и внедряване на приложения, като гарантира, че кодът е винаги годен за публикуване.

Интегрирането на изкуствен интелект и машинното обучение е актуална тема. Как DSS използва тези технологии, за да модернизира и подобри бизнес процесите?

Абсолютно, AI & ML технологиите имат силата да трансформират бизнеса. В DSS надграждаме и усъвършенстваме бизнес процесите с имплементиране на OCR функционалност, както и на модели за Машинно обучение и Изкуствен интелект. Фокусът ни е върху разработката, обучението и операционализирането на модели за разпознаване и класификация на обекти, с акцент върху откриването и разпознаването на лица на хора. Освен това имаме богат опит в автоматизирането на дигиталното съхранение и архивиране на поверителни документи в цифрови регистри и на процесите, свързани с достъпа и проверката на лични данни в различни държавни институции.

Какво бихте казали на потенциален клиент, който обмисля да работи с DSS?

Разбираме, че преходът към дигитална трансформация може да бъде както вълнуващ, така и плашещ процес. Това обаче е най-печелившият начин да се движите напред. С нашия ангажиран екип вие избирате не само доставчик на услуги, но и партньор, който ще ви води по пътя към технологичното бъдеще.


Благодаря ти, Сава, че сподели ценна информация за своя опит и за иновативните подходи на DSS. Очевидно е, че DSS се ангажира да подкрепя клиентите си в техния път към дигитална трансформация, като предоставя комбинация от технологии, експертни познания и персонализирани решения.

Сподели:

Може да харесате също:

null
30 август 20233 мин. последно прочетено

Празнуваме 6 години иновации и успех в DSS - Дигитални и софтуерни решения

Отпразнувахме шестата си годишнина с празнично тържество в офиса на DSS и много изненади.
null
25 юли 20232 мин. последно прочетено

Корнелия Павлова е новият People and Culture Manager на DSS

Корнелия има 15-годишен опит в различни сфери на управлението на човешки ресурси в големи и малки технологични фирми.