DSS Among the 101 Largest IT Companies in Bulgaria Ranked by Digitalk

29 септември 2023 / 3 мин. последно прочетено

DSS сред 101-те най-големи ИТ компании в България в класацията на Digitalk

null

Вълнуваме се да споделим, че DSS е класирана сред 101-на най-успешни ИТ компании в България. Класацията се публикува ежегодно в списание Digitalk и представя най-големите ИТ компании по приходи и анализира 27 подсектора. Класацията Digitalk 101 е новата версия на класацията на Капитал "Топ 100 ИКТ компании в България" и oписва растежа на технологичната индустрия в страната от 1999 г. насам. Докладът представя още нови и интересни технологии и прави задълбочен анализ на бизнес средата в България.

DSS се нарежда на 95-то място в общото класиране, редом до някои от най-известните играчи на пазара. Това е достойно признание за нас и ясен знак, че се движим в правилната посока.

Класацията включва 100-те най-бързо развиващи се ИТ компании и телекомуникационни оператори. Участниците предоставят своите данни, като посочват кои дейности и проекти са генерирали приходи. В България технологичната индустрия бележи стабилен растеж, като приходите са се увеличили с 13% до над 9 млрд. лв. Сред всички участници компаниите, специализиращи в разработка на софтуер, са показали най-бърз растеж и са най-голямата група, представена в класацията.

Digitalk анализира ИТ сектора и разделя приходите на компаниите и техните дейности по отделни направления. Оформят се по-малки категории, в които DSS също печели много добри позиции.

Top Software Developers

Разработването на софтуер има значителен принос за икономиката, тъй като 91% от приходите на ИТ фирмите се генерират от разработването на софтуерни технологии и продукти. Тази дейност носи около 1,73 млрд. лв. на българската икономика. 

В категорията “Top Software Licensing Providers” DSS се нарежда на 20-то място по доставка на готови продукти и лицензи. В категорията “Top Software Developers by Revenue 2022” заемаме 41-во място.

DSS- Software Licence-Providers.pngDSS-Software-Development.png

Top IT Outsourcing Providers

България продължава да заема значителна позиция на световната карта на ИТ аутсорсинга (ITO). Една от основните цели на компаниите за ITO е да подкрепят дигиталната трансформация и да управляват процеси и операции, ориентирани към клиентите. В много международни фирми процесът на трансформация е постигнал значителен напредък, благодарение на интегрирането на различни технологии за изкуствен интелект и използването на специфични LLM продукти.

Българският пазар на софтуерен аутсорсинг е доминиран от десет ключови играчи, като DSS заема престижното 13-то място в тази категория.

DSS-IT-Outsourcing-Providers.png

Top IT Training Providers

У нас ИТ компаниите все по-често предлагат специализирани програми за ИТ обучение. Тази тенденция е обусловена от бързото навлизане на технологиите и необходимостта от постоянно актуализиране на знанията. Освен това обучението е ефективен инструмент за решаване на проблема с недостига на кадри и необходимостта от добре обучени специалисти.

Според класацията DSS взима 12-то място в категорията "Top IT Training Providers", което подчертава нашата отдаденост да повишаваме квалификацията на колегите си и да гарантираме, че те са в крак с постоянно развиващите се технологични тенденции.

DSS-IT-Training-Providers.png

Благодарим на Digitalk и Капитал за включването на DSS в Digitalk 101. Да бъдеш класиран до някои от водещите ИТ компании в България е голяма чест и огромна отговорност. Това показва, че дори и като разрастваща се компания, имаме какво да предложим на индустрията.

Сподели:

Може да харесате също:

null
20 ноември 20231 мин. последно прочетено

DSS отправя публична покана за доставка на дълготрайни активни

Процедура за „Доставка и въвеждане в експлоатация на нови технологии по проект BG-RRP-3.004-1166-C01 на NextGenerationEU
null
30 август 20233 мин. последно прочетено

Празнуваме 6 години иновации и успех в DSS - Дигитални и софтуерни решения

Отпразнувахме шестата си годишнина с празнично тържество в офиса на DSS и много изненади.