DSS Among the 101 Largest IT Companies in Bulgaria Ranked by Digitalk

29 септември 2023 / 3 мин. време за четене

DSS сред 101-те най-големи ИТ компании в България в класацията на Digitalk

null

Вълнуваме се да споделим, че DSS е класирана сред 101-на най-успешни ИТ компании в България. Класацията се публикува ежегодно в списание Digitalk и представя най-големите ИТ компании по приходи и анализира 27 подсектора. Класацията Digitalk 101 е новата версия на класацията на Капитал "Топ 100 ИКТ компании в България" и oписва растежа на технологичната индустрия в страната от 1999 г. насам. Докладът представя още нови и интересни технологии и прави задълбочен анализ на бизнес средата в България.

DSS се нарежда на 95-то място в общото класиране, редом до някои от най-известните играчи на пазара. Това е достойно признание за нас и ясен знак, че се движим в правилната посока.

Класацията включва 100-те най-бързо развиващи се ИТ компании и телекомуникационни оператори. Участниците предоставят своите данни, като посочват кои дейности и проекти са генерирали приходи. В България технологичната индустрия бележи стабилен растеж, като приходите са се увеличили с 13% до над 9 млрд. лв. Сред всички участници компаниите, специализиращи в разработка на софтуер, са показали най-бърз растеж и са най-голямата група, представена в класацията.

Digitalk анализира ИТ сектора и разделя приходите на компаниите и техните дейности по отделни направления. Оформят се по-малки категории, в които DSS също печели много добри позиции.

Top Software Developers

Разработването на софтуер има значителен принос за икономиката, тъй като 91% от приходите на ИТ фирмите се генерират от разработването на софтуерни технологии и продукти. Тази дейност носи около 1,73 млрд. лв. на българската икономика. 

В категорията “Top Software Licensing Providers” DSS се нарежда на 20-то място по доставка на готови продукти и лицензи. В категорията “Top Software Developers by Revenue 2022” заемаме 41-во място.

DSS- Software Licence-Providers.pngDSS-Software-Development.png

Top IT Outsourcing Providers

България продължава да заема значителна позиция на световната карта на ИТ аутсорсинга (ITO). Една от основните цели на компаниите за ITO е да подкрепят дигиталната трансформация и да управляват процеси и операции, ориентирани към клиентите. В много международни фирми процесът на трансформация е постигнал значителен напредък, благодарение на интегрирането на различни технологии за изкуствен интелект и използването на специфични LLM продукти.

Българският пазар на софтуерен аутсорсинг е доминиран от десет ключови играчи, като DSS заема престижното 13-то място в тази категория.

DSS-IT-Outsourcing-Providers.png

Top IT Training Providers

У нас ИТ компаниите все по-често предлагат специализирани програми за ИТ обучение. Тази тенденция е обусловена от бързото навлизане на технологиите и необходимостта от постоянно актуализиране на знанията. Освен това обучението е ефективен инструмент за решаване на проблема с недостига на кадри и необходимостта от добре обучени специалисти.

Според класацията DSS взима 12-то място в категорията "Top IT Training Providers", което подчертава нашата отдаденост да повишаваме квалификацията на колегите си и да гарантираме, че те са в крак с постоянно развиващите се технологични тенденции.

DSS-IT-Training-Providers.png

Благодарим на Digitalk и Капитал за включването на DSS в Digitalk 101. Да бъдеш класиран до някои от водещите ИТ компании в България е голяма чест и огромна отговорност. Това показва, че дори и като разрастваща се компания, имаме какво да предложим на индустрията.

Сподели:

Може да харесате също:

null
16 юли 20245 мин. време за четене

Запознайте се с aIDentix: Автоматизирана Проверката на Самоличността и Персонализирани KYC Процеси

Запознайте се с aIDentix - решението за проверка на самоличността, което намалява ръчната работа, като същевременно гарантира спазването на KYC разпоредбите.
null
14 юни 20246 мин. време за четене

DSS става официален партньор на ServiceNow

DSS официално се присъединява към партньорските програми ServiceNow Consulting & Implementation и Build.