Our Managing Director Plamen Nakov Selected for Forbes 30 Under 30, Class 2023

11 декември 2023 / 4 мин. последно прочетено

Нашият управляващ директор Пламен Наков беше избран във Forbes 30 под 30

null

Завършваме годината с изключително признание за DSS. Нашият управляващ директор, Пламен Наков, е избран в класацията на Forbes "30 под 30" за 2023 г.! Списанието всяка година изготвя списък на 30 забележителни личности под 30 години, които променят бъдещето на България в различни индустрии. Тези личности вече правят значителни промени в страната и ни покачват какво е възможно в областите, които са тяхна страст и призвание.

Един от Forbes 30 под 30  

Като победител в категорията "Бизнес мениджъри", Пламен е представен на корицата на списанието редом до други млади таланти. Успехите на DSS са изтъкнати в специална статия, в която е разказана историята на DSS, описани са предизвикателните проекти през годините и са споделени мислите му относно изграждането на стабилен екип, обединен около обща цел.  

Forbes нарича Пламен "аутсорсинг гуру" и разказва за това как е започнал бизнеса с нулева инвестиция, успял е да удвои приходите му и го е утвърдил като виден играч в аутсорсинг сектора и ИТ услугите в страната.

MicrosoftTeams-image (34).pngMicrosoftTeams-image (32).png

Кратка история на успеха на Пламен 

Пламен Наков създава DSS (Дигитални и софтуерни решения) през 2017 г. с основната цел да предоставя ServiceNow консултиране. Той стартира бизнеса сам, като инвестира всичките си лични спестявания. Пламен бързо си осигурява първия ServiceNow клиент - подизпълнител на петролния гигант BP, което му служи като солидна основа за разширяване на дейността с други ИТ услуги. В рамките на една година той сформира екип за разработване на софтуер и уеб приложения и започва работа по проекти за финансовия и публичния сектор в страната. Понастоящем DSS работи с Министерството на образованието и науката, Технически университет-София, местни банки, финансови институции, глобални корпорации и много др.

Само за 6 години Пламен успява да разгърне DSS до 60 души. Неговата находчивост и способността му да идентифицира нуждите на клиентите и да им предоставя най-добрите възможни решения са ключови фактори за успеха му. Служителите му го описват като смел визионер, който е готов да вникне във всеки личен и професионален казус. Непряко Пламен и екипът му влияят на милиони чрез успешните разработки на фирмата. 

През последните две години DSS генерира 11,3 млн. лв. приходи, а през 2023 г. се очаква ръст от над 20%. Пламен вярва, че стабилният и устойчив растеж е от решаващо значение за дългосрочния успех на компанията. За разлика от други компании в сектора, DSS възприема по-реалистичен подход, като дава приоритет на силната корпоративна култура и приятелските взаимоотношения пред бързото разрастване. Основна цел на фирмата е да поддържа устойчива среда чрез последователен растеж.

Едно от най-забележителните постижения на компанията през 2023 г. е партньорството с ТУ-София и дарението на напълно оборудвана техническа зала на университета. Пламен успешно защитава докторска дисертация в същия университет и преподава на стотици студенти там. Той непрекъснато повтаря, че трябва да правим всичко възможно, за да предадем знанията си на студентите и бъдещите си колеги. Всички предишни офиси на DSS, както и настоящият, са в близост до университета, което е изключително удобно за студентите, които лесно могат да съчетават ученето и работата. Като част от мисията ни да сближаваме бизнеса и образованието е и ежегодната ни платена стажантска програма за студенти на Техническия университет. 

Бъдещето на DSS  

DSS започва като аутсорсинг компания, но в последните месеци се насочва към разработване на собствени продукти, за да диверсифицира допълнително приходите си. Нашата цел е да се превърнем в хибридна компания, като продължим да предоставяме настоящите си услуги, но същевременно предлагаме и собствени ИТ продукти, инструменти и приложения.  

Разширяваме портфолиото си с революционен продукт - OCR технология (от англ. език: “Оптично разпознаване на символи”), която използва изкуствен интелект от последно поколение за автоматизирана проверка на самоличността. Тази технология дава възможност на клиентите на финансови и финтек организации да преминат онбординг и KYC процес с помощта на мобилните си телефони. Чрез заснемане на лична карта и попълване на персонализиран въпросник банката може да актуализира данните на клиентите си, без да се налага те да посещават физически клон.

Поздравления

Изключително сме горди и развълнувани от успеха на Пламен и искаме да му благодарим, че създаде и развива компания, в която всеки от нас се чувства високо ценен.  

Ако искате да разберете как Пламен попадна в списъка на Forbes "30 под 30" и с какво DSS се отличава, прочетете последния брой на списанието (от декември 2023 г.) или го открийте онлайн тук

Сподели:

Може да харесате също:

null
30 януари 20247 мин. последно прочетено

От класната стая до успешна кариера: Блиц интервюта с бивши стажанти на DSS

Разберете повече за ежегодната ни платена стажантска програма през погледа на бившите ни стажанти.
null
30 ноември 20239 мин. последно прочетено

Новости от DSS от all-hands срещата на екипа през ноември 2023

Най-важните новини от последната година, актуализации за успешните проекти и вълнуващи иновации за компанията и нейните служители.